Zakažite termin pregleda

Hvala! Vaš upit je poslat, očekujte ubrzo odgovor!
Oops! Došlo je do greške, provjerite upisane podatke!

Muški sterilitet nove analize

MUŠKI STERILITET-NOVE ANALIZE

HALOSPERM TEST

Halosperm test je izuzetno važan i pouzdan test koji nam daje informaciju o kvalitetu DNK spermatozoida muškarca i značajna je pomoć kod rješavanja problema muške neplodnosti. Uzrok neplodnosti kod mnogih muškaraca, čak i onih sa dijagnozom normalnog spermiograma (Normozoospermia), je prisustvo velikog procenta spermatozoida sa fragmentiranom DNK.

Spermatozoid sa abnormalnom DNK je čak u stanju oploditi jajnu stanicu, ali će se takva trudnoća uglavnom završiti spontanim pobačajem ili uzrokovati neželjene genetske mutacije kod fetusa. Svaki muškarac nakon tridesete godine starosti bi rutinski trebao uraditi provjeru stabilnosti strukture DNK spermatozoida, od koje zavisi stepen njegove plodnosti, kao i svaki muškarac mlađe starosne dobi, ali sa problemom nemogućnosti spontanog začeća ženskog partnera u period od 6 do 12 mjeseci. Rezultati ovog testa su vrlo bitni kako bi se par savjetovao u smjeru biomedicinski potpomognute oplodnje (BMPO) i u slučaju da se terapijski broj spermatozoida sa fragmentiranom DNK ne može smanjiti, takve sjemene stanice se moraju obraditi posebnom metodom prije BMPO procedura.

Osim što u našoj ustanovi možete uraditi Halosperm test, kao i druge dijagnostičke testove za problem muške neplodnosti, također nudimo uslugu stručnog savjetovanja o metodama liječenja, ali i prevenciji steriliteta kod oba partnera.

NBT TEST

Proizvodnja slobodnih kisikovih radikala u većem volumenu nego što ih ljudski organizam može neutralizirati, može utjecati na kvalitet spermatozoida. Reaktivne kisikove vrste (ROS) direktno utiču na pokretljivost, vitalnost ali i na DNK integritet spermatozoida, a sve zajednički može negativno utjecati na plodnost muškarca.

Zagađenost vode i vazduha, odnosno naše životne sredine općenito, aditivi u hrani, sjedeći način života, konzumacija alkohola, nikotina, narkotika ili određena medikamentozna terapija, zajedno sa drugim nezdravim životnim navikama, ili jednostavno izloženost stresu, mogu dovesti do akumulacije slobodnih radikala u sjemenim stanicama muškarca i biti prepreka ka spontanom začeću.

U našoj ustanovi uz pomoć rezultata ovog testa i savjete naših stručnjaka možete učiniti Vaš put ka roditeljstvu jednostavnijim i bržim.